За първи път България ще бъде представена на международното селскостопанско изложение Индагра,което ще се проведе от 31.10 – 04.11 в Ромекспо,Букурещ.

Всичко това е благодарение на доброто взаимодействие между ръководителите на НАРСПБМ и Румънските асоциации в овцевъдството. Да припомним,че председатели на Федерацията на овцевъдите и козевъдите в Румъния бяха специални гости на откриването на Първият Национален събор на овцевъдите в България,както и при учредяването  на Националната овцевъдна асоциация през 2010.

На Индагра ще бъде представено богатото разнообразие на овце,кози,говеда и коне от цяла Румъния.Също така това е и традиционно най-големият пазар за продукция от животновъдството –  млечни продукти,месни изделия,кожи и др.

България ще представи 4 групи овце – 1 група кочлета и 1 група женски шилета порода СПБМ от Земеделски институт гр.Шумен, 1 група мъжки шилета порода СПБМ на ЗП Юсеин Абтулов от с.Гагово,общ.Попово и 1 група мъжки шилета порода Плевенска черноглава собственост на ЗП Антон Димитров от с.Блатец,общ.Сливен.

На щанда на България ще бъдат показани и предложени за дегустация млечните продукти с марките „Елена“,“Пършевица“ и „Баш Мандра“. Освен с млечни продукти щанда ще се допълва и с произведения на различни занаятчии – чанове,хлопки,ножове,калпаци,сувенири,автентични духови и ударни инструменти и др. Ще присъстват и производители на мед и кошери.„

Неизменна част от откриването ще бъде демонстрирането на приготвяне на Родопско чеверме под звуците на Ансамбъла за автентичен фолклор „Манол Радичев“ от с.Гела,общ.Смолян.

За последните два дни на изложението НАРСПБМ организира посещение на над 200 български фермера в Букурещ.