Със заповед на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов се сформира кризисен щаб за млечното животновъдство към МЗХ.

Решението бе взето по време на среща на министър Найденов с представители на животновъдите и цели да решава възникналите проблеми в сектор „Млечно животновъдство”, съобщиха от министерството.

 

Председател на щаба е министъра на земеделието и храните, а зам.-председател е зам.-министър Цветан Димитров. Членове са изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” Калина Илиева, изп. директор на Националната ветеринарно-медицинска служа д-р Йордан Войнов, изп. директор на ИА Селекция и репродукция в животновъдството доц. Васил Николов и директорът на дирекция „Животновъдство” Кирил Кирков. От страна на животновъдите бе определен по един представител от всяка браншова организация. Общият брой на членовете е 15, които ще заседават регулярно.

По време на срещата бяха обсъдени още исканията за възможността за приоритетното отдаване на пасища и ливади на животновъди, субсидирането на сектора през 2010, като и изплащането на средствата по агроекология.